• Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly

Curaçao, het eiland met prachtige bountystranden, kristalhelder water en één van de meest indrukwekkende onderwaterwerelden. Vele duiksportliefhebbers reizen af naar Curaçao om aldaar te genieten van het kleurrijke koraal en van de uniek felgekleurde vissen. Weer anderen gaan liever niet dieper dan twee meter onder de zeespiegel en verkennen daarom de onderwaterwereld veel liever met hun snorkel. Mocht je een snorkel en duikbril vergeten zijn om mee te nemen, geen probleem: het water op Curaçao is namelijk zó helder dat zelfs zonder de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen is. Hieronder hebben wij de mooiste (en vaak ook gezelligste) stranden van Curaçao op een rijtje gezet.

 

1. Klein Curaçao
Het strand is bekroond tot één van de mooiste stranden ter wereld (en dat beamen wij!). Dit parelwitte strand bevindt zich op ongeveer 27 kilometer vaarafstand van Curaçao op het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Vanaf Curaçao gaan er verschillende boten die dagelijks tientallen vakantiegangers voor een dagtrip naar het onbewoonde eiland brengen. Indien de reiziger ervoor kiest om met een luxe motorboot of met een catamaran naar Klein Curaçao te varen, dan dient hij er rekening mee te houden dat de vaartijd ongeveer 2 uur zal bedragen en dat de boot wel eens flink kan gaan bewegen op de golven. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een powerboat. Deze boot zal binnen 40 tot 60 minuten op de bestemming zijn en doordat deze boot hard “door de golven” heen vaart, zal men niet snel zeeziek worden.

Klein Curaçao is dat typische tropisch bounty eiland, zoals de meesten dit zullen voorstellen: parelwitte stranden, palmbomen die je verwelkomen en helderblauw water om in af te koelen. In dit helderblauwe water bevinden zich ontzettend veel vissen en er zijn ook vaak schildpadden te spotten. Het is aan te raden om bij de catamaran te kijken op het moment dat de vissen worden gevoerd. Honderden vissen en een aantal schildpadden zullen dan op deze plaats te zien zijn. Daarnaast staat op het eiland een oude vuurtoren waar je eventueel naartoe kunt lopen. Naast de zeedieren zijn op het eiland ook meerdere chick chacks (kleine salamanders) en leguanen te zien die over het strand lopen of rennen. Deze dieren zijn overigens niet gevaarlijk, dus er is geen reden om er bang voor te zijn.

Kosten: Klein Curaçao is in principe gratis, echter de boot die de toeristen naar het eiland toebrengt niet. De kosten zijn afhankelijk van het soort boot waarvoor wordt gekozen. De prijzen kunnen omgerekend variëren tussen de €70,- en €100,- p.p.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly

 

2. Grote Knip 
De Grote Knip bevindt zich in het westen van Curaçao. Dit strand is zeer geliefd onder de lokale bevolking waardoor het strand een heerlijk Curaçaose sfeertje heeft. Ieder weekend gaan dan ook de lokale families naar de Grote Knip toe en nemen zij zelf hun eigen drinken en eten mee. Tot in de late uurtjes wordt er gebarbecued, gedronken, gegeten en gekletst. De faciliteiten en voorzieningen op het strand zijn minimaal, maar daarentegen heeft het wel een prachtig aflopend wit strand. Men kan onder één van de vele bomen een fijn plekje in de schaduw opzoeken. Onder water bevindt zich een grote witte zandvlakte waardoor er bij de Grote Knip onbezorgd kan worden gezwommen. Door de weerkaatsing van het witte zand onder het water lijkt het water extra blauw en helder waardoor er snel verschillende kleurrijke vissen te zien zijn.

Kosten: gratis toegang.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly


3. Jan Thiel Beach
Het strand van Jan Thiel is omgeven door meerdere resorts zoals Chogogo, Papagayo en Livingstone. Jan Thiel Beach is samen met Mambo Beach één van de drukst bezochte stranden van Curaçao. Door de vele strandtenten, winkeltjes, watersportactiviteiten, duiksportmogelijkheden, douches en toiletten is het een strand met alles erop en eraan. Jan Thiel Beach is voornamelijk bekend onder de Nederlanders en om hun wekelijkste Happy Hour bij Zanzibar Beach & Restaurant. Iedere zaterdag van 17:00 uur – 18:00 uur is er op het strand een Happy Hour, wat iedere week weer opnieuw honderden mensen aantrekt. Na 18:00 uur komen er Dj’s en zijn er verschillende optredens zodat men kan feesten tot in de kleine uurtjes. Op zaterdagavond is Jan Thiel Beach dus the place to be!

Kosten: indien je niet op één van de omliggende resort verblijft, is de entree 6 Antilliaanse gulden per persoon. De prijzen van de ligbedjes zijn vanaf 6 Antilliaanse gulden per persoon.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly

 

 4. Cas Abao Beach
Wanneer men van een bountystrand droomt, stelt men zich vooral een parelwit strand, helderblauw water, palmbomen en zonnig weer voor. Cas Abao beach is daarmee een typisch voorbeeld van zo’n bountystrand. Naast Klein Curaçao is ook Cas Abao Beach uitgeroepen tot het mooiste strand van Curaçao en daar zijn wij het zeker mee eens.

Het strand van Cas Abao is nauwelijks te bereiken zonder auto. Vanuit Willemstad is het met de auto nog wel een stukje rijden en uiteindelijk kom je uit op een onverharde weg die een aantal kilometers afgereden moet worden. Op het eerste moment zul je denken dat je nergens uitkomt, maar niets is minder waar: aan het einde van de onverharde weg zie je Cas Abao beach met haar kristalheldere water en haar lang witte strand. Op het strand is een barretje aanwezig waar eten of drinken gehaald kan worden, er zijn ook masseurs aanwezig en er zijn toiletten en douches beschikbaar. Daarnaast is Cas Abao Beach ook een perfecte plaats om te snorkelen en te duiken. In het weekend kan men daarnaast op het strand ook vaak van live muziek genieten.

Kosten: de toegang van het strand is 10 Antilliaanse gulden per auto (met een max. van vier personen per auto). De kosten van de ligbedjes zijn 5 Antilliaanse gulden per persoon.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly


5. Mambo Beach
Mambo Beach is één van de bekendste stranden van Curaçao. Inmiddels is er een winkelboulevard gevestigd, zijn er verschillende restaurants (zelfs een Subway), bruisende uitgaansgelegenheden en ligt er zelfs een zwembad midden op het strand waar je omheen kunt liggen. Mambo Beach staat voornamelijk bekend om haar feestjes. Tevens zijn er meerdere watersportfaciliteiten en staat er een opblaasbare stormbaan in het water. Er zijn meerdere wc’s en douches op het strand aanwezig die een paar keer per dag worden schoongemaakt, dus geen modderige vloeren! Bij het strand ligt ook het Sea Aquarium van Curaçao. In het Sea Aquarium kan er gekeken worden naar dolfijnenshows, zeeleeuwenshows, kan men zusterhaaien voederen en kunnen zeesterren en zeekomkommers worden opgepakt en worden geaaid. Ook is er een mogelijkheid om te zwemmen of te knuffelen met dolfijnen. De entree van het Sea Aquarium bedraagt ongeveer 38 Antilliaanse gulden.

Mambo Beach is door haar bekendheid ook een van de duurste stranden van Curaçao. De winkelboulevard is gratis te betreden, maar wanneer je op het strand gaat dien je 6,50 Antilliaanse gulden te betalen en daarnaast moet er ook betaald worden voor de ligbedjes. Deze kosten kunnen variëren tussen de 35 Antilliaanse gulden per persoon (bij het zwembad inclusief flesje water en schijf watermeloen) en 5 tot 15 Antilliaanse gulden voor een ligbed op het strand.

Kosten: Toegang is 6,50 Antilliaanse gulden per persoon en de ligbedjes variëren van 5 tot 35 Antilliaanse gulden.

Natuurlijk zijn er nog meerdere mooie stranden op Curaçao. Maar voor ons zijn deze vijf stranden toch wel zeker wel de stranden waar je zeker naartoe moet gaan gedurende jouw vakantie op het Caribische eiland Curaçao.

Boek hier jouw strandvakantie naar Curaçao!

Pin It on Pinterest

Download onze Ultieme Gids

voor het samenstellen van een onvergetelijke rondreis zonder zorgen!

Bedankt voor je aanmelding!