De complete booking site voor de reisagent

Gaat u in 2018 zelf pakketten samenstellen? Dan geldt de nieuwe Wet op de Reisovereenkomst per 1 januari 2018 ook voor u!  Benieuwd wat er voor u gaat veranderen en wat Travel Bricks hierin voor u kan betekenen? Wij leggen het graag voor u uit!

Vanaf 1 januari 2018 zullen vele pakketreizen onder de nieuwe Wet op de Reisovereenkomst vallen.

Vanaf deze datum vervult u de rol van touroperator wanneer u twee of meerdere losse reiselementen verkoopt voor één dezelfde reis. Ondanks dat de reiselementen worden afgesloten bij verschillende leveranciers, bent u verantwoordelijk voor de samengestelde reis. Deze verantwoordelijkheid gaat onder andere gepaard met consumentenbescherming en aansprakelijkheid indien er iets misgaat tijdens de reis. Maar denk hierbij ook aan informatieplicht, klachtenafhandeling en meer!

De welbekende disclaimer “Wij bevestigen dat wij optreden als uw tussenpersoon wanneer de boeking door bemiddeling bij de verkoop van een (pakket)reis van een andere ANVR reisorganisator en/of bij de verkoop van losse diensten tot stand is gekomen” gaat helaas niet meer op.

Uitzonderingen
Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen op de nieuwe Wet op de Reisovereenkomst. Indien een reiselement minder dan 25% van de totale reissom beslaat, bijvoorbeeld een activiteit, zal er geen sprake zijn van een gekoppeld reisarrangement. De reisagent is hierdoor niet aansprakelijk voor de gehele reis.

Voorbeelden
Ter verduidelijking worden hieronder twee voorbeelden weergegeven. 

Reis 1:                                                       Reis 2: 
TUI pakket:                    €250                 Vlucht Transavia       €400
Huurauto Sunny Cars:  €100                         Activiteit Viator:         €20
Activiteit Viator:             €50                                               
__________________________                   __________________________
Totale kosten:              €400                           Totale kosten:              €420

Reisagent heeft de                                       De activiteit beslaat minder dan 
volledige verantwoordelijkheid.                 25% van de totale reissom. Reisagent is niet verantwoordelijk. 

Indien u een Travel Bricks reisagentschap account heeft, neemt Travel Bricks de verantwoordelijkheid voor de gehele reis. Hierdoor heeft u, als reisagent zijnde, geen verantwoordelijkheden meer met betrekking tot informatieplicht, klachtenafhandeling en hulp bij calamiteiten.

Benieuwd wat een Travel Bricks reisagentschap account precies inhoudt en wat de voordelen voor u zijn? 
Maak gratis een account aan en test het zelf uit!

✔ Direct commissie               ✔ Geen aansprakelijkheid               ✔Maatwerk reizen             

Per 1 januari 2018 krijgt u, als reisagent, meer verantwoordelijkheden wanneer u twee of meerdere reiselementen met elkaar combineert. De informatieplicht, klachtenafhandeling en hulp bij calamiteiten & bijstand komt dan in veel gevallen voor de rekening van de reisagent. Deze nieuwe wet kan voor veel veranderingen binnen uw bedrijf zorgen.

Met een Travel Bricks reisagentschap account kunt u doen wat u het liefste doet: uw passie voor reizen overbrengen naar uw klant door middel van een maatwerk reis vol persoonlijke aandacht, service en kwaliteit samen te stellen. De bijbehorende commissies worden direct verrekend. Wachten op uw commissie verleden tijd!

Verantwoordelijkheden
Travel Bricks neemt altijd de touroperator-rol op zich en zal dus alle verantwoordelijkheden op haar nemen met betrekking tot calamiteiten, klachtenafhandeling,  hulp en bijstand. Travel Bricks is de uitvoerende partij van de reis en zal de consument ook beschermen tegen een eventueel faillissement van een leverancier in het arrangement.

Benieuwd wat een Travel Bricks reisagentschap account precies inhoudt en wat de voordelen zijn? Maak gratis een account aan en test het zelf uit! 

✔ Bepaal uw eigen marge              ✔ Eigen corporate design               ✔Breed & uniek
aanbod     

Liever een eigen website met uw eigen logo? Dan is wellicht een White label account iets voor u!

Een White label houdt in dat u als reisbureau of zelfstandig reisagent de online omgeving geheel in uw eigen huisstijl uit kan laten voeren en onder uw eigen webadres kan plaatsen. U bepaalt zelf de marge op de producten en u ontvangt de reisgelden direct op uw eigen bankrekening.

Interesse naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contact

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:30 uur

© 2016-2018 Travel Bricks. All rights reserved. Onderdeel van CapreaLeo Group.

Pin It on Pinterest

Download onze Ultieme Gids

voor het samenstellen van een onvergetelijke rondreis zonder zorgen!

Bedankt voor je aanmelding!